Videostrategie

Integreer video binnen je marketing en communicatie en bereik het juiste publiek

Vrijblijvend advies Gratis videoscan

Icon - Video stratgie

Videostrategie

Heb je een of meerdere video’s die je graag wilt inzetten om je doelgroep te bereiken, je zichtbaarheid te vergroten of meer websitebezoeken te genereren? Maar weet je niet hoe je dit optimaal kunt aanpakken? Dan staan wij van Cooler Media graag voor je klaar. Wij helpen bij het uitwerken en integreren van video binnen jouw strategie.

Met een strategieplan plannen we de strategische inzet van jouw video’s. Vervolgens maken we een videoplan per video met specifieke KPI’s. Vaak word video toegevoegd aan je bestaande plannen maar we zijn ook in staat een volledige strategie op maat voor je te verzorgen.

 Wil je meer weten over videostrategie? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een prijsopgave op maat!

FONK150 Best Agencies 2023 - Cooler Media
Logo Emerce 2024

Video at every stage of the customer journey

See

A captivating bumpervideo for your first interaction with prospective customers. Capture their attention and boost brand recognition. A compelling teaser to pique interest.

Think

Captivate the attention of interested viewers with a detailed explanation of your service or product. Influence their decision-making process and foster stronger recognition.

Do

Time for action! Empower the viewers you have persuaded with compelling and concise call-to-action statements. Drive conversions and inspire engagement from your audience.

Video at every stage of the customer journey

See

A captivating bumpervideo for your first interaction with prospective customers. Capture their attention and boost brand recognition. A compelling teaser to pique interest.

Think

Captivate the attention of interested viewers with a detailed explanation of your service or product. Influence their decision-making process and foster stronger recognition.

Do

Time for action! Empower the viewers you have persuaded with compelling and concise call-to-action statements. Drive conversions and inspire engagement from your audience.

Het begin: een strategieplan

We love it when a plan comes together! Met het video strategie plan ondersteunen we jouw marketingactiviteiten met video, op basis van concrete KPI’s en doelstellingen. Het plan vormt de rode draad voor je communicatiestrategie voor één of meerdere jaren. Op deze manier speel jij nog beter in op de informatiebehoefte van jouw doelgroep op specifieke momenten. Zo bereik je altijd optimaal resultaat!

Icon - Meeting
Icon - Workshop - Deelnemen video strategie

Waarom een videostrategie?

Een video werkt alleen als je ook een publiek hebt dat er naar kijkt. Daar helpen we je bij. Samen ontwikkelen we een optimale strategie uitgewerkt in een video strategie plan. Dit op basis van jouw specifieke wensen, doelstellingen en natuurlijk de behoefte vanuit jouw doelgroep.

Een videostrategie past binnen je bestaande marketingplannen en helpt met de succesvolle inzet van jouw video’s. Zo bereik je altijd jouw doelgroep, verhoog je conversies én krijg je inzicht om je marketing doeltreffend te optimaliseren om nóg meer succes te behalen.

Onze service komt met diverse opties; van enkel een vrijblijvend consultgesprek, tot een volledig uitgewerkt plan of het beheren van jouw video marketing voor maximaal rendement. Overleg gratis met onze video-experts of stel zelf je pakket samen.

Waarom
Cooler Media?

 • Voor elk budget de hoogste kwaliteit in beeld & geluid
 • Meer dan 3000 unieke video’s geproduceerd en 10+ jaar ervaring
 • Gratis advies omtrent strategie voor maximaal rendement
 • We zijn flexibel en denken altijd met je mee
 • Meer dan 200 Klanten beoordelen ons met een dikke 9+
 • Vaste prijs zonder verrassingen
 • Super snelle levering mogelijk

Lukas van de Water
Managing Director H2O Marine

Whitepaper: Effectief Communiceren met Video.

Communiceren met je doelgroep wordt steeds moeilijker. Ruis, prikkels, informatie-overload… het rijtje wat mis kan gaan wordt alleen maar langer, maar daar kun je wat mee; voorkomen dat miscommunicatie ontstaat. Hoe? Dat leggen we je uit.

Leer hoe video de sleutel is tot effectievere communicatie en hoe je het gericht inzet binnen je strategie.

Download

Werkwijze voor video strategie

Wat is het gewenste resultaat?

Tijdens een strategiesessie wordt gekeken naar jouw doelstellingen; waarom zetten we een video in en hoe behalen we dit resultaat? We zoomen ongeveer 2 uur in op jouw doelgroep en de kanalen die daarbij horen. We analyseren je huidige inzet van video en werken de aanvulling uit. In het uur daarna weet jij dan ook precies waar jouw video’s hun beste rol kunnen spelen binnen de customer journey. Vervolgens bepalen we samen de Key Performance Indicators (KPI’s) voor de lange en korte termijn. Na de sessie ontvang je van ons een volledig uitgewerkt video marketing strategie plan voor het komende jaar.

Icon - Meeting

Campagne bouwen en instellen volgens plan

Aan de hand van jouw video strategie plan optimaliseren we je online aanwezigheid voor video. We kijken bijvoorbeeld naar de beste plek om jouw video’s te hosten en naar kanalen om jouw video’s op te delen. We zorgen dat alles ready to go is. Je YouTube-kanaal is geoptimaliseerd, de video’s zijn geüpload met maximale kwaliteit en je videocampagne is ingesteld.

Icon - IT

Verspreiden met video marketing

Video marketing is de uitvoering van het video strategie plan. Hiermee zorgen wij ervoor dat jij achterover kan leunen terwijl wij de juiste mensen op de beste tijdstippen bereiken. Speciaal geproduceerde video’s worden in verschillende fases verspreid, vaak met verschillende boodschappen. Wij zorgen voor actieve monitoring van de resultaten en sturen direct bij wanneer nodig.

Icon - Verspreiden

Benader mensen opnieuw in een latere fase

De mensen uit jouw doelgroep die écht geïnteresseerd zijn, bezoeken vaak je website of kijken de video’s helemaal af. Specifiek voor die groep zetten we unieke video’s in die nieuwe informatie bieden. Dat scheelt een hoop onnodig budget en zorgt dat de kijker enkel relevante video’s te zien krijgt.

Icon - Remarketing

Hoe doen de campagnes het?

Ontvang maandelijks een rapportage met updates over welke Key Perfomance Indicators behaald zijn. Resultaten zoals het kijkgedrag worden geanalyseerd en indien nodig doorgevoerd in het productieproces van bestaande en nieuwe video’s. Dankzij deze feedback, ontwikkelen we samen de perfecte campagne voor jouw publiek op basis van hun eigen gedrag. Deze unieke samenwerking tussen marketing en mediaproductie zorgt voor een unieke verbetering op reguliere videocontent

Icon - Rapportage en optimalisatie

Video marketing clients

Block "79252" not found

Veelgestelde vragen

Een video strategie is het doelgericht inzetten van video’s om bepaalde (marketing)doelen te behalen, zoals het aantrekken van nieuwe klanten of het verhogen van de omzet. In een video strategie plan wordt de aanpak hiervan uitgewerkt. Hierin staat alles beschreven waar vooraf over na is gedacht om de video’s zo succesvol en strategisch mogelijk in te zetten. Zo vind je hierin Key Perfomance Indicators (KPI’s). Dit zijn specifieke doelen voor iedere specifieke video. Maar ook vind je er de algemene doelstellingen van de strategie, de gewenste resultaten, een aanpak van hoe de doelgroep aan te spreken met video’s op welk moment en nog veel meer. Het videoplan dat wij voor je opstellen, is je plan de campagne voor het succesvol inzetten van je video’s! Je laat ze immers niet voor niks maken. Je wilt je doelgroep iets vertellen. In het videoplan staat hoe je dit het beste kunt doen. Je vindt hierin specifieke doelstellingen voor iedere video terug, de beste kanalen om te gebruiken en welk advertentiebudget er nodig is om jouw specifieke doelen te behalen.
Video marketing is het structureel, over een langere periode, inzetten van online video om zichtbaarheid te creëren en je doelgroep te bereiken. Wanneer kies je voor een videostrategie voor succesvolle video marketing? Nou, bijvoorbeeld als je jouw doelgroep op een dynamische manier kennis wil laten maken met je diensten, producten of bedrijf. Het kiezen van de juiste soort video is erg belangrijk om de boodschap zo goed mogelijk aan te laten sluiten op je publiek. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een losse video te laten maken. Deze kun je vervolgens promoten onder je doelgroep, waarmee je zelf al heel wat resultaat kunt bereiken. Een videoplan kan je hierbij helpen! Wanneer je jouw video’s bewust inzet, komen ze niet alleen terecht bij de juiste personen, maar ook op het juiste moment. Dit kan leiden tot onder andere meer engagement, meer (trouwe) klanten, grotere naamsbekendheid, hogere ranking in de zoekresultaten en dus betere vindbaarheid van je website.
Bij video marketing bureau Cooler Media hanteren wij vaste prijzen voor het managen en optimaliseren van je videocampagne(s). Dit is een maandelijks bedrag dat exclusief een door jou gekozen advertentiebudget is. Om een goede inschatting te maken voor de totale kosten van de campagne, inclusief de advertentiekosten, hebben we eerst wat meer informatie nodig. Neem daarom geheel vrijblijvend contact op met een van onze uitlegexperts voor een prijsopgave op maat.

Gemiddeld werken we een volledig uitgedachte video strategie uit in een plan in 2 tot 3 weken na de strategiesessie. De doorlooptijd is namelijk afhankelijk van een aantal factoren:

 • Jouw huidige video marketing inzet
 • De beoogde doelen die behaald moeten worden
 • De grootte van de campagne die opgezet moet worden
 • Het aantal video’s dat nodig is voor een optimale strategie
 • In hoeverre een doelgroep en customer journey in kaart is gebracht

Uiteraard kunnen we in overleg de doorlooptijd verkorten of verlengen dankzij ons efficiënte productieproces. Een gestructureerde planning is hierbij onmisbaar. Moeten er nog video’s geproduceerd worden? Geen probleem! Bespreek het met een van onze experts en zij geven passend advies.

Wij maken voor het videoplan gebruik van het See-Think-Do-Care model. Dit model omvat vier fasen, waarin video’s voor specifieke doeleinden worden ingezet:

 • SEE: het eerste klantcontact; bedoeld om bekendheid te creëren
 • THINK: zet je doelgroep aan het denken; ze overwegen jouw aanbieding en erkennen hun behoefte eraan
 • DO: wanneer de actie plaatsvindt; men doet een aankoop, komt naar je evenement, meldt zich aan voor je nieuwsbrief et cetera
 • CARE: nazorg; het onderhouden van de klantrelatie en het vergroten van klantwaarde

Gemiddeld werken we een volledig uitgedachte video strategie uit in een plan in 2 tot 3 weken na de strategiesessie. De doorlooptijd is namelijk afhankelijk van een aantal factoren:

 • Jouw huidige video marketing inzet
 • De beoogde doelen die behaald moeten worden
 • De grootte van de campagne die opgezet moet worden
 • Het aantal video’s dat nodig is voor een optimale strategie
 • In hoeverre een doelgroep en customer journey in kaart is gebracht

Uiteraard kunnen we in overleg de doorlooptijd verkorten of verlengen dankzij ons efficiënte productieproces. Een gestructureerde planning is hierbij onmisbaar. Moeten er nog video’s geproduceerd worden? Geen probleem! Bespreek het met een van onze experts en zij geven passend advies.

Voordat we kunnen beginnen met de video strategie meeting vragen we je een intake in te vullen. In deze intake vragen we je onder andere het volgende:

 • Wat is je huidige video marketing situatie?
 • Wie is je doelgroep?
 • Maak je al gebruik van Google Analytics of Google Ads?
 • Wat zijn belangrijke gebeurtenissen gedurende het jaar?
Bij Cooler Media specialiseren we ons al ruim 10 jaar in het doeltreffend inzetten van video marketing. Zo hebben we jarenlange ervaring opgebouwd met advertentiesystemen als Google Ads, Bing Ads, YouTube, LinkedIn, Facebook en Instagram. Onze video marketing experts hebben dus de nodige kennis in huis om op diverse wijzen jouw video’s onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Op een passende wijze.
Je bent altijd in de mogelijkheid om een losse animatie of uitlegfilm te laten maken naast het video strategie plan. Je bent geheel vrij in de keuze of je deze video’s wilt implementeren in het video strategie plan. Daar helpen we je dan ook graag bij! Uiteraard kun je ons om advies vragen welke animatie- of filmstijl het beste werkt binnen het videoplan en jouw communicatiestrategie.
Cooler Media 2023 - Julie

Julie van Rooij - Online Marketer

Afbeelding Christian

Christian de Waard - Video Consultant

Cooler Media 2023 - Helen

Helen Berger - Creative Producer

Cooler Media 2023 - Daniel

Daniël Visscher - Art Director

Prices directly in your inbox?

Describe your needs and get a response within an hour on business days.

"*" indicates required fields